Tennisvereniging ‘De Delftse Hout’ is opgericht op 27 december 1990. Met ongeveer 1300 leden is het de grootste tennisvereniging in Delft.

We spelen op het uniek gelegen tennispark ‘De Delftse Hout’. De eigenaar en beheerder van dit park inclusief de binnen- en buitenbanen is Stichting Tennispark De Delftse Hout. Op het park zijn 20 tennisbanen: 12 verlichte buitenbanen (gravel) en een hal met 8 binnenbanen (tapijt).

Voor iedereen van jong tot oud zijn we een aantrekkelijke vereniging waar je bij wilt horen. Waar je een balletje wilt slaan, mee wilt doen aan activiteiten als tossavonden of, als de ambitie verder reikt, competitie wilt spelen in één van de in totaal 85 seniorenteams of 15 jeugdteams!

Hieronder en verder op de site is nog veel meer informatie over onze vereniging te vinden. Klinkt dit allemaal niet verkeerd? Kijk dan eens hier voor meer informatie over het lidmaatschap of kom eens langs op ons park aan het Laantje van Levenslust 2 in Delft!

Aantal banen en speelmogelijkheden

Onze vereniging is de grootste huurder op het park en huurt tijdens het buitenseizoen 8 tot 16 banen (gemiddeld 12,5) van de parkbeheerder, afhankelijk van de dag van de week en de tijd van de dag.
In de periode van 1 april tot 1 oktober kunnen de banen dagelijks bespeeld worden van 9.00 tot 23.00 uur (ook de buitenbanen zijn verlicht!). De buitenbanen blijven ook na 1 oktober beschikbaar totdat ze, vanwege de weersomstandigheden, worden afgekeurd (meestal eind november/ begin december).

Pasjes en afschrijfsysteem

Er wordt een afschrijfsysteem gehanteerd, waarvoor u een KNLTB-pas (met foto) krijgt uitgereikt. Zodra uw gegevens verwerkt zijn bij de KNLTB en uw betaling binnen is, ontvangt u deze KNLTB-pas.
Er wordt nauwlettend toegezien op het correct afschrijven.

Trainer

Leden van de vereniging kunnen tennislessen volgen bij onze clubtrainers. Voor meer informatie zie de pagina Training.

Tennisactiviteiten

Gedurende het zomerseizoen wordt elke week een “toss”-ochtend – en avond, een aantal recreatieve toernooien en onderlinge competities georganiseerd. Daarnaast houden we jaarlijks een Open Toernooi (in juni) en organiseren we in de herfstvakantie een Jeugdherfsttoernooi in de hal.

Hoewel de vereniging hoofdzakelijk een recreatief karakter draagt, doet ze ook mee aan de door de KNLTB geörganiseerde landelijke competitie en de districtcompetitie voor senioren, veteranen, jeugd en damesteams. Dit betreft zowel de voorjaars- als de herfstcompetitie. De spelers in deze teams dragen zelf bij in de kosten. Een coördinatiecommissie en competitieleiding zorgen dat alles goed verloopt. Tijdens de competitie op zaterdag en zondag zijn er in de hal banen beschikbaar voor de leden die niet meedoen aan de competitie.

Natuurlijk worden ook voor de jeugd veel activiteiten georganiseerd.

Kijk hier voor meer informatie over onze Activiteiten of de Jeugd

Informatie, Ins & Outs

Elders op de website kunt u alle benodigde informatie vinden (zoals huishoudelijk reglement, baanbezetting, jaaragenda, en inschrijfformulieren voor toernooien).

Als lid ontvangt u verder per post het verenigingsblad “Ins & Outs” met hierin onder andere de laatste actualiteiten, inschrijfformulieren en verslagen van evenementen. Daarnaast ontvangt u ongeveer vijf keer per jaar een email bericht over onder andere evenementen.

Winterseizoen

Om de onderlinge contacten te onderhouden, worden er gedurende het winterseizoen op een tweetal zaterdagavonden recreatieve toernooien in de hal georganiseerd. Ook voor de jeugd is er een aantal toernooien. De Stichting organiseert daarnaast op zaterdag en zondag in de middaguren een competitie in de hal, waar ook veel leden van clubs uit de regio aan mee doen.