De tv De Delftse Hout is een vooraanstaande sportvereniging binnen de Delftse sportwereld waar recreatief wordt getennist, ruimte is voor prestatief tennis en sportieve in- en ontspanning centraal staat.

Op ons prachtige park aan de rand van recreatiegebied de Delftse Hout spelen ongeveer 1150 leden (variërend in leeftijd van 5 tot 85 jaar) op een gemoedelijke manier met elkaar. Met dit aantal sportievelingen behoort tv De Delftse Hout tot de grootste sportverenigingen in Delft en naaste omgeving.

De open sfeer en de verschillende groeperingen binnen onze vereniging- jeugdleden,dagleden,recreatietennissers, competitietennissers maken het eenvoudig aansluiting te vinden binnen onze tennisclub.

Kennismaken met anderen en ontmoeten van oefenmaatjes kan via diverse activiteiten van onze tennisclub, zoals  tossavond- en tossochtend, interne dubbelcompetitie, competitietennis in voor- en najaar, recreatiedagen, jeugdtoernooien, veteranentoernooien, inloopavonden,clubtoernooi en opentoernooi.

De vereniging mag zich verheugen in een groeiende jeugdafdeling (ca 250 leden) die zich via tennislessen en vrij spelen kunnen ontwikkelen. Een enthousiaste jeugdcommissie zorgt daarnaast voor activiteiten als een zomerkamp, openingsnacht of een middaguitje naar het jaarlijkse ABN/AMRO-toernooi in Ahoy Rotterdam.

Hieronder en ook verder op de De Delftse Hout site is meer informatie beschikbaar. Klik hier voor info over het lidmaatschap en kom gerust eens langs op het tennispark aan: Laantje van Levenslust 2 in Delft.

Aantal banen en speelmogelijkheden

Buiten beslaat het park uit twaalf gravelbanen met verlichting. Deze banen zijn beschikbaar van 09.00 uur tot 23.00 ‘s avonds. Het beheer van het park is in handen van de Stichting de Delftse Hout. Mocht het in de zomer (1 april tot 1 oktober) regenen, dan zijn er op een groot aantal uren banen beschikbaar in de hal die ook op het park is gelegen.. Deze hal beschikt over prima verlichting en is voorzien van een uitstekende (tennis)tapijtvloer.
De buitenbanen blijven ook na 1 oktober beschikbaar totdat vanwege weersomstandigheden spelen niet meer verantwoord is,  meestal eind november/ begin december. De Stichting is parkbeheerder en is hierin gezaghebbend.

Gebruik van de hal in de wintermaanden wordt apart tegen het tarief van de Stichting betaald en is dus niet automatisch onderdeel van de ledencontributie.

Pasjes en afschrijfsysteem

Er is een digitaal afschrijfsysteem in gebruik, waarvoor je een KNLTB-pas (met foto) krijgt uitgereikt. Zodra je gegevens (inclusief pasfoto) verwerkt zijn bij de KNLTB en je betaling binnen is, ontvang je deze KNLTB-pas. Als je tijdens het lopende zomerseizoen lid wordt, ontvang je een brief op vertoon waarvan je tijdelijk kunt afschrijven.
Je gebruikt je pas om af te schrijven voor een half uur (bij een enkel) of drie kwartier (bij een dubbel). Als je door een nieuw paar van de baan wordt afgehaald, kan je gewoon weer voor ene volgende periode afspreken.

Tennistraining

Leden van de vereniging kunnen tennisles krijgen via de sterk bij de vereniging betrokken (club-) trainers van Tennisschool Tennistops. Je wordt zoveel mogelijk op vergelijkbaar niveau ingedeeld en kan op deze manier ok weer speelmaatjes ontmoeten. Uiteraard kan je ook worden ingedeeld met een vriend(in). Voor meer informatie zie de pagina Training.

Tennisactiviteiten

Gedurende het buitenseizoen wordt elke week een “toss”-ochtend en -avond gehouden. Hierbij wordt je ingedeeld in een dubbelpartij met spelers van ongeveer hetzelfde niveau. Het is een leuke manier om anderen te leren kennen en te spelen zonder dat je hoeft af te spreken.
Je kunt ook -naar je eigen behoefte- meedoen aan recreatieve toernooien en onderlinge dubbelcompetitie. Het clubtoernooi (eind van de zomervakantie) is een onderdeel dat je eigenlijk niet mag missen. Daarnaast houden we jaarlijks een Open Toernooi (in juni) en organiseren we in de herfstvakantie een Jeugdherfsttoernooi in de hal.

Hoewel de vereniging hoofdzakelijk een recreatief karakter draagt, biedt ze zeker mogelijkheden om mee te doen aan de KNLTB-competities voor senioren, veteranen, jeugd en dames. Dit betreft zowel de voorjaars- als de herfstcompetitie. De spelers in deze teams dragen bij in de kosten. Een coördinatiecommissie en Technische Commissie zorgen dat alles goed verloopt.

Natuurlijk worden ook voor de jeugd veel activiteiten georganiseerd.
Kijk hier voor meer informatie over onze Activiteiten of de Jeugd.

Contributie

Tv De Delftse Hout kent verschillende vormen van leden, namelijk volwassenen, dagleden (spelen tegen een lagere contributie alleen doordeweeks overdag) en jeugdleden (verschillende vormen van lidmaatschap). De bedragen voor de contributie vind je onder Lidmaatschap. Als je tijdens het lopende seizoen lid wordt, betaal je een gereduceerd tarief (afhankelijk van het aantal maanden). Bij incasso betaling, ontvang je (behalve voor de mini-jeugdleden) een korting van tien euro. In het eerste jaar van aanmelding geldt dit alleen als je je voor 15 maart aanmeldt.

Informatie, Ins & Outs

Elders op de website kun je alle benodigde informatie vinden (zoals huishoudelijk reglement, baanbezetting, jaaragenda en inschrijfformulieren voor toernooien).

Als lid ontvang je het digitale verenigingsblad “Ins & Outs” met hierin onder andere de laatste actualiteiten, inschrijfformulieren en verslagen van evenementen. Daarnaast ontvang je tien tot twintig keer per jaar een email bericht over onder andere evenementen.
Ook via facebook kun je volgen wat er op onze vereniging gebeurt: ‘https://www.facebook.com/tennisverenigingdedelftsehout?fref=ts’ (of zoek op facebook naar Tennisvereniging De Delftse Hout).

Winterseizoen

Om de onderlinge contacten te onderhouden, worden er gedurende het winterseizoen op een twee- of drietal zaterdagavonden recreatieve toernooien in de hal georganiseerd. Ook voor de jeugd is er een aantal toernooien. De Stichting organiseert daarnaast op zaterdag en zondag in de middaguren een competitie in de hal, waar ook veel leden van clubs uit de regio aan mee doen. Ook zijn er in de winter doordeweeks diverse andere vormen van competitie.

Vrijwilligers

Hoewel onze vereniging geen bardienst kent, zijn er meer dan 120 vrijwilligers actief. Op allerlei manieren dragen zijn een steuntje bij om het clubtoernooi of open toernooi te organiseren, G-tennis te realiseren, sponsors te werven, het jeugdkamp tot stand te brengen, klusjes uit te voeren of in het bestuur de grote lijnen te verzorgen. Het is ook een leuke manier om anderen te leren kennen en je eigen kwaliteiten te bewijzen of uit te breiden. Voor meer informatie zie Vrijwilligers.