Vereniging

De tennisvereniging De Delftse Hout is een krachtige en bruisende vereniging waar recreatief wordt getennist, ruimte is voor prestatief tennis en recreëren centraal staat.

Op ons prachtige park spelen ongeveer 1150 leden (varierend in leeftijd van 5 tot 85 jaar) op een gemoedelijke manier met elkaar. Veel verschillende groeperingen die in een open sfeer tennissen maken het mogelijk dat je altijd wel aansluiting vindt binnen onze tennisclub. Daarbij kan je ook met anderen kennismaken door deel te nemen aan één van de vele activiteiten die op onze vereniging plaatsvinden, zoals tossen op maandagavond of donderdagochtend, het clubtoernooi, interne dubbelcompetitie of andere recreatieve toernooien. Als je ambitie verder reikt bestaat de mogelijkheid om competitie te spelen, zowel in het voorjaar als najaar. Daarnaast is mogelijk om in het voorjaar overdag damescompetitie te spelen (op dins- of donderdag) of in de zomer overdag deel te nemen aan de zogenaamde veteranencompetitie (boven de 50 jaar).

Onze ongeveer 250 jeugdleden kunnen ook genieten van lessen, vrij spelen, competitie, toernooien. Daarnaast kun je ook meegaan met het jeugdkamp in de zomervakantie, pret maken in de chille openingsnacht of een bezoekje afleggen aan het ABN AMRO toernooi.

Hieronder en verder op de site is nog veel meer informatie over onze vereniging te vinden. Klinkt dit allemaal niet verkeerd? Kijk dan eens hier voor meer informatie over het lidmaatschap of kom eens langs op ons park aan het Laantje van Levenslust 2 in Delft!

Tennisvereniging ‘De Delftse Hout’ is opgericht op 27 december 1990. Met ongeveer 1150 leden is het de grootste tennisvereniging in Delft en omgeving.

Aantal banen en speelmogelijkheden

Er liggen twaalf gravelbanen op ons park (dat beheerd wordt door de Stichting De Delftse Hout) waardoor het mogelijk is van ’s ochtends negen uur tot ’s avonds elf uur te tennissen (de gravelbanen zijn verlicht!). Mocht het in de zomer (1 april tot 1 oktober) regenen, dan zijn er op een groot aantal uren banen beschikbaar in de hal die ook op het park is gelegen. Deze hal beschikt over een fraaie verlichting een en tapijt dat zijn weerga niet kent in de omgeving.
De buitenbanen blijven ook na 1 oktober beschikbaar totdat ze, vanwege de weersomstandigheden (vorst), worden afgekeurd (meestal eind november/ begin december).

Pasjes en afschrijfsysteem

Er is een digitaal afschrijfsysteem in gebruik, waarvoor je een KNLTB-pas (met foto) krijgt uitgereikt. Zodra je gegevens verwerkt zijn bij de KNLTB en je betaling binnen is, ontvang je deze KNLTB-pas. Als je tijdens het lopende zomerseizoen lid wordt, ontvang je een brief op vertoon waarvan je tijdelijk kunt afschrijven.
Je gebruikt je pas om af te schrijven voor een half uur (bij een enkel) of drie kwartier (bij een dubbel). Als je door een nieuw paar van de baan wordt afgehaald, kan je gewoon weer voor ene volgende periode afspreken.

Tennistraining

Leden van de vereniging kunnen tennisles krijgen via de sterk bij de vereniging betrokken (club-) trainers van Tennisschool Tennistops. Je wordt zoveel mogelijk op vergelijkbaar niveau ingedeeld en kan op deze manier ok weer speelmaatjes ontmoeten. Uiteraard kan je ook worden ingedeeld met een vriend(in). Voor meer informatie zie de pagina Training.

Tennisactiviteiten

Gedurende het buitenseizoen wordt elke week een “toss”-ochtend en -avond gehouden. Hierbij wordt je ingedeeld in een dubbelpartij met spelers van ongeveer hetzelfde niveau. Het is een leuke manier om anderen te leren kennen en te spelen zonder dat je hoeft af te spreken.
Je kunt ook -naar je eigen behoefte- meedoen aan recreatieve toernooien en onderlinge dubbelcompetitie. Het clubtoernooi (eind van de zomervakantie) is een onderdeel dat je eigenlijk niet mag missen. Daarnaast houden we jaarlijks een Open Toernooi (in juni) en organiseren we in de herfstvakantie een Jeugdherfsttoernooi in de hal.

Hoewel de vereniging hoofdzakelijk een recreatief karakter draagt, biedt ze zeker mogelijkheden om mee te doen aan de KNLTB-competities voor senioren, veteranen, jeugd en dames. Dit betreft zowel de voorjaars- als de herfstcompetitie. De spelers in deze teams dragen bij in de kosten. Een coördinatiecommissie en Technische Commissie zorgen dat alles goed verloopt.

Natuurlijk worden ook voor de jeugd veel activiteiten georganiseerd.
Kijk hier voor meer informatie over onze Activiteiten of de Jeugd.

Contributie

Tv De Delftse Hout kent verschillende vormen van leden, namelijk volwassenen, dagleden (spelen tegen een lagere contributie alleen doordeweeks overdag) en jeugdleden (verschillende vormen van lidmaatschap). De bedragen voor de contributie vind je onder Lidmaatschap. Als je tijdens het lopende seizoen lid wordt, betaal je een gereduceerd tarief (afhankelijk van het aantal maanden). Bij incasso betaling, ontvang je (behalve voor de mini-jeugdleden) een korting van tien euro. In het eerste jaar van aanmelding geldt dit alleen als je je voor 15 maart aanmeldt.

Informatie, Ins & Outs

Elders op de website kun je alle benodigde informatie vinden (zoals huishoudelijk reglement, baanbezetting, jaaragenda en inschrijfformulieren voor toernooien).

Als lid ontvang je het digitale verenigingsblad “Ins & Outs” met hierin onder andere de laatste actualiteiten, inschrijfformulieren en verslagen van evenementen. Daarnaast ontvang je tien tot twintig keer per jaar een email bericht over onder andere evenementen.
Ook via facebook kun je volgen wat er op onze vereniging gebeurt: ‘https://www.facebook.com/tennisverenigingdedelftsehout?fref=ts’ (of zoek op facebook naar Tennisvereniging De Delftse Hout).

Winterseizoen

Om de onderlinge contacten te onderhouden, worden er gedurende het winterseizoen op een twee- of drietal zaterdagavonden recreatieve toernooien in de hal georganiseerd. Ook voor de jeugd is er een aantal toernooien. De Stichting organiseert daarnaast op zaterdag en zondag in de middaguren een competitie in de hal, waar ook veel leden van clubs uit de regio aan mee doen. Ook zijn er in de winter doordeweeks diverse andere vormen van competitie.

Vrijwilligers

Hoewel onze vereniging geen bardienst kent, zijn er meer dan 120 vrijwilligers actief. Op allerlei manieren dragen zijn een steuntje bij om het clubtoernooi of open toernooi te organiseren, G-tennis te realiseren, sponsors te werven, het jeugdkamp tot stand te brengen, klusjes uit te voeren of in het bestuur de grote lijnen te verzorgen. Het is ook een leuke manier om anderen te leren kennen en je eigen kwaliteiten te bewijzen of uit te breiden. Voor meer informatie zie Vrijwilligers.