Interne clubcompetitie

Ook in 2018 wordt op zondagavonden de interne dubbelcompetitie weer georganiseerd voor de recreatieve tennisser in de categorie 6/7/8/9. Er zijn geen kosten inbegrepen bij deze competitie. Daarnaast word er alleen thuiswedstrijden gespeeld. De ideale competitie dus! De competitie loopt van april t/m oktober, minus 6 weken zomerstop. De aftrap voor alle teams op zondag 8 april. Er mag zowel als als koppel (damesdubbel, herendubbel of mix) of individueel ingeschreven worden. Bij individuele inschrijvingen probeert de organisatie er een teamgenoot bij te zoeken, maar kan dat niet garanderen.

De deelnemende teams worden in twee groepen verdeeld en spelen om de 14 dagen. Banen worden voor deze interne competitie gereserveerd van 19.00 tot 21.00 uur. Je kunt dus zonder onderbreking de partij uitspelen. Een partij duurt 2 sets en een eventuele 3e set wordt gespeeld als super tiebreak (als je wel een gewone 3e set wilt spelen dan mag dat, als de tegenstander akkoord gaat).

Ben je verhinderd op de datum waarop gespeeld dient te worden, dan moet er een invaller geregeld worden. Bij afgekeurde banen worden de wedstrijden aan het eind van het wedstrijdschema ingehaald. Je kunt je als koppel (damesdubbel, herendubbel of mix) of individueel inschrijven met vermelding van speelsterkte, e-mail adres en telefoon nr. Als je individueel inschrijft, dan probeert de organisatie een teamgenoot voor je te zoeken.

De competitie loopt van april t/m oktober, minus 5-6 weken zomerstop. Indeling vindt plaats op sterkte. Het kan zijn dat een herenteam tegen een dames- of mixteam speelt. Blijkt de indeling niet goed te zijn, dan proberen we dit zo snel mogelijk te corrigeren.

Het seizoen wordt opgedeeld in 2 of meer delen (afhankelijk van het aantal aanmeldingen), waarbij er gepromoveerd en logisch ook gedegradeerd kan worden. De kosten van deze competitie bedragen helemaal niets en daarnaast speelt men alleen maar thuiswedstrijden. De ideale competitie dus. Je moet wel zelf voor ballen zorgen.

Een paar regels voor de interne zondagavond competitie:

De deelnemende teams worden in groepen verdeeld en elke team speelt om de 14 dagen. Banen worden voor deze interne competitie gereserveerd van 19.30-21.30 uur. De partij kan dus zonder onderbreking uitgespeeld worden. De partij duurt 2 sets en de evt. 3e set kan gespeeld worden als super tiebreak. Hierbij dient overlegd te worden, dat allebei de partijen akkoord zijn met de keuze.

Is men verhinderd op de datum waarop gespeeld dient te worden, dan kan de wedstrijd op een ander moment gespeeld worden. Dit zal dan betekenen dat er afgehangen moet worden.  Er kan ook een invaller geregeld worden. Bij afgekeurde banen worden de wedstrijden aan het eind van het wedstrijdschema ingehaald.

Indeling vindt plaats op sterkte. Het kan zijn dat een herenteam tegen een dames- of mixteam speelt. De organisatie doet zijn best om een zo goed mogelijk indeling te maken van de teams. Als het blijkt anders te zijn word er gekeken naar oplossingen hiervoor.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan het seizoen worden opgedeeld in 2 of meer delen. Eventueel wordt een herindeling gemaakt waarbij ook gepromoveerd en gedegradeerd kan worden.

De teams dienen wel zelf voor ballen te zorgen. Indien men het niet eens kan worden over de kwaliteit van de ballen, kunnen nieuwe ballen worden aangeschaft in het clubgebouw.

Dit jaar wordt de organisatie van deze zondagavond competitie overdragen van Rachel Heap naar Hilbrand Does. We bedanken Rachel voor haar inzet en de goede organisatie in de afgelopen jaren.

Aanmelden kan tot 1 april 2018 door een mail te sturen naar Hilbrand Does met vermelding van speelsterkte, e-mail adres en telefoon nummer. Het email adres is hilbrand_does@hotmail.com.