Voorjaarscompetitie

Update 01.03.2019

Definitieve indeling voorjaarscompetitie 2019 (zie onderaan het bericht)

Met het mooie weer van de afgelopen week begint het buitentennis ook weer te kriebelen. De KNLTB heeft de definitieve klassenindeling en ook de poule-indeling voor de voorjaarscompetitie bekend gemaakt. Wil je weten tegen wie je moet spelen, kijk dan snel naar de indeling van jouw team in de bijlage onderaan van dit bericht! 

Voor de mix teams op zaterdag: vanaf mix 5 is de nummering eentje opgeschoven omdat mix 5 uit de concept-indeling gemengd dubbel 1 is geworden in de definitieve indeling! De captains van de teams hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om de ballen en de vernieuwde formulieren op te komen halen op 14 maart. Iedereen die voorjaarscompetitie gaat spelen: Heel veel plezier en succes!

 

De KNLTB Voorjaarscompetitie is één van de grootste tenniscompetities ter wereld en wordt gespeeld in de maanden april, mei en juni.

Alle leden die willen meedoen aan de voorjaarscompetitie moeten zich individueel inschrijven.

Het is weer tijd om in te schrijven voor de grootste en gezelligste tenniscompetitie van Europa de voorjaarscompetitie 2019 van de KNLTB. De 7 speeldagen van de competitie vinden plaats inde maanden april, mei en juni, de speeldata vind je hier. Je schrijft je individueel in. De TC zal uiteindelijk de indeling bepalen, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met opgegeven voorkeuren. Je speelt met je team elke speeldag, teams zullen dan ook uit tenminste 6 personen bestaan. Voor de volledige voorwaarden verwijzen we je naar het inschrijfformulier.

Je kunt je tot 15 november via deze link: https://www.enqueteviainternet.nl/Voorjaarscompetitie_2019  inschrijven
De speelmogelijkheden zijn:
-Dinsdagochtend: dames 17+ (2x enkel, 3xdubbel)
-Donderdagochtend 17+: dames (4 x dubbel)
-Vrijdagavond 17+: dames, heren of gemengd (4 x dubbel)
-Zaterdag 17+: dames, heren (4 x enkel, 2 x dubbel of 2 x enkel , 3 x dubbel)
-Zaterdag 17+: gemengd (2 x enkel, 3 x dubbel)
-Zondag: dames of heren (4 x enkel, 2 x dubbel)
-Zondag: gemengd (4 x enkel, 4 x dubbel)
-Zondag 35+: heren (4 x enkel, 2 x dubbel), gemengd (2 x enkel, 3 x dubbel)
De KNLTB heeft besloten om van de districtsindeling af te gaan, waardoor voor alle dagen behalve de zondag, de oude rechten vervallen. Dit betekent dat de teams die we als vereniging inschrijven op basis van gemiddelde speelsterkte worden ingedeeld in een nieuwe klasse. 

Wil je wel een keer proberen of competitie spelen leuk is, maar ben je nog niet zo lang lid, of speel je echt vooral voor de lol? Hou dan de volgende nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden voor een recreantencompetitie!
Als je nog vragen hebt kun je die stellen via competitie.ddh@gmail.com

Er is een mogelijkheid tot het opgeven van voorkeuren van teamleden. We zullen proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Maar gezien strengere eisen vanuit de KNLTB moeten we ruimte en flexibiliteit inbouwen bij de indeling.
Doel is om zoveel mogelijk leden mee te laten doen aan de Voorjaarscompetitie. 

De volgende spelregels zijn van toepassing:

  • Inschrijven, betekent dat je (met je team) voor de gehele competitie beschikbaar bent. De competitiedata zijn inmiddels bekend en te vinden op de KNLTB-site.
  • Je kunt een bevestiging van je inschrijving downloaden na het inschrijven.
  • Spelers deel uitmakend van een team waarvan vorig jaar geen competitiebijdrage is ontvangen worden uitgesloten van deelname aan de competitie.
  • De Technische Commissie (TC) stelt de teamindeling vast. De clubtrainers hebben een adviserende rol.
  • De teamindeling wordt gepubliceerd op de website van de vereniging. De TC houdt bij de teamindeling rekening met speelsterktes, beschikbare competitieklassen en opgegeven voorkeuren.
  • Door de jaarlijkse grote belangstelling voor de Voorjaarscompetitie, zullen teams op zaterdag en zondag in principe uit minimaal zes spelers bestaan.
  • Dispensatie (spelen op zaterdag en zondag) wordt bij hoge uitzondering verleend. Verzoeken worden alleen in behandeling genomen voor de hogere teams.