Tossen

Er kan tijdens het zomerseizoen (1 april tot 1 november) 2 keer per week getosst worden:

Iedere maandagavond vanaf 18.00 uur, met uitzondering van feestdagen, tijdens het Open Toernooi en tijdens het Clubtoernooi. Er wordt tot 22.55 uur doorgespeeld.

Iedere donderdagochtend vanaf 9.00 uur getost, behalve op Hemelvaartsdag en tijdens dagtoernooien.

Tijdens de zomer gaat de toss door bij regen, we gaan dan naar binnen. 
In de maand oktober gaat de toss ook door, dan alleen bij goed weer.

Het tossen is bedoeld om het contact tussen de leden onderling te bevorderen en de gang naar het tennispark te stimuleren. Bij het tossen is het niet nodig zelf een partner te regelen voor een partijtje tennis. Iedereen vanaf 16 jaar kan op maandagavond of donderdagochtend naar het park komen om mee te doen.

Je meldt je bij de tosscommissie en zij delen je zo goed mogelijk in op speelsterkte. Er wordt dubbel of mix gespeeld. De partijen duren 45 minuten waarbij de bel een einde aan de partij maakt. Na afloop van de gespeelde partij veeg je de baan en ga je terug naar de kantine om te kijken of je weer ingedeeld bent. Bij grote drukte kan het zijn dat er slechts een half uur wordt gespeeld, dit om lang wachten te voorkomen. Wil je stoppen (of even pauzeren), zet dan je pasje dwars neer als je de baan op gaat en lever deze weer in als je verder wilt tennissen.