Clubmail 14 okrober 2018

Wintertoernooien

Ondanks bijna tropische temperaturen is het winterseizoen op DDH toch echt begonnen! De buitenbanen zijn straks niet meer bespeelbaar, maar we willen jullie alsnog genoeg mogelijkheden bieden om een balletje te slaan. Daarom organiseren we dit seizoen vijf wintertoernooien om in vorm te blijven en je tennismaatjes weer eens te zien!

 • 17 november: Wintertoernooi
 • 15 december: Sinterkerst toernooi
 • 12 januari: Nieuwjaarstoernooi & receptie
 • 2 februari: Glow in the dark toernooi
 • 16 maart: Casino toernooi

De inschrijving begint volgende week, maar zet deze gegarandeerd sportieve en gezellige avonden alvast in de agenda! 

 

Inschrijven voorjaarscompetitie

Het is weer tijd om in te schrijven voor de grootste en gezelligste tenniscompetitie van Europa: de voorjaarscompetitie 2019 van de KNLTB. De speeldata vind je hier. Je schrijft je individueel in via het inschrijfformulier. De TC zal uiteindelijk de indeling bepalen, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met opgegeven voorkeuren. Je speelt met je team elke speeldag, teams zullen dan ook uit tenminste 6 personen bestaan. Voor de volledige voorwaarden verwijzen we je naar het inschrijfformulier. Je kunt je tot 15 november inschrijven.

Meer informatie over de voorjaarscompetitie en speelmogelijkheden vind je hier

De KNLTB heeft besloten om van de districtsindeling af te stappen, waardoor voor alle dagen behalve de zondag, de oude rechten vervallen. Dit betekent dat de teams die we als vereniging inschrijven op basis van gemiddelde speelsterkte worden ingedeeld in een nieuwe klasse.

Wil je wel een keer proberen of competitie spelen leuk is, maar ben je nog niet zo lang lid, of speel je echt vooral voor de lol? Houd dan de volgende nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden voor een recreantencompetitie!

 

Uitslag laddercompetitie

De laddercompetitie 2018 is afgerond. Van april tot en met september hebben zo’n 70 leden zich met elkaar gemeten en zijn er mooie, spannende, gezellige en soms lange enkelwedstrijden gespeeld! De top 3 spelers zijn opgenomen in de ‘Hall of Fame’. Wij bedanken alle deelnemers voor hun sportieve inzet, en feliciteren de volgende spelers met hun bijzondere prestaties:

Top spelers

 • 1e plaats: Jonathan Wolsey
 • 2e plaats: Joost Teigeler
 • 3e plaats: Frans Ketelaars

Top spelers (dames)

 • 1e plaats: Eline Jonkers
 • 2e plaats: Bianca Tijssen-Laemers
 • 3e plaats: Anja Van Langen

Meeste wedstrijden (19):

 • Jan Drenth
 • Rabinder Mahradjsing

Het volgend seizoen start op 1 april 2019. Tegen die tijd zal er een bericht in de clubmail verschijnen met meer informatie over de ladder en hoe je je kunt aanmelden!

 

Oproep versterking open toernooi commissie

Dit jaar heeft een geheel nieuwe commissie succesvol het DDH Open Toernooi georganiseerd. Helaas heeft een aantal leden van de open toernooi commissie aangegeven te stoppen, en zoekt de commissie versterking voor de organisatie van het open toernooi in 2019. Het toernooi zal plaatsvinden in week 34, de week van 19 t/m 25 augustus 2019.

Heb je zin en tijd om het open toernooi van De Delftse Hout te organiseren? Meld je dan bij Anne Cazemier, anne.czmr5@gmail.com of 06-51557702.

 

Van het bestuur

In de vorige clubmail heeft een oproep gestaan voor de rol van penningmeester en ledenadministrateur van onze vereniging. Voor de beide vacatures hebben zich meerdere geïnteresseerden gemeld. En ook voor andere rollen binnen onze vereniging melden zich steeds vaker kandidaten, in sommige gevallen uit eigen beweging zonder dat er een vacature is geplaatst. Het tekent de constructieve sfeer en de bereidheid om samen de schouders eronder te zetten. Zeker in de huidige tijd met drukke werkzaamheden is dat iets om als vereniging trots op te zijn.

Zie je ook mogelijkheden om bij te dragen aan een sterkere vereniging: neem contact op met het bestuur (secretaris@dedelftsehout.nl) of de betreffende commissie.

 

Help jij onze clubkas vullen?

Ben jij lid van de Rabobank Zuid-Holland Midden? Doe dan mee met de Rabobank Clubkas Campagne en stem op onze vereniging! Met de stemkaart die je per e-mail ontvangen hebt kun je tot en met 19 oktober je stem uitbrengen. Kijk voor meer informatie hier.

 

Schoenen binnenbanen

De nieuwe binnenbanen zijn inmiddels in gebruik en zien er fantastisch uit. Dit willen we graag zo houden en daarom wordt er een streng schoenenbeleid gevoerd. Wat mag er niet?

 • Vieze schoenen (met gravel, modder)
 • Schoenen waarbij de zool afgeeft
 • Schoenen met zwarte zool (ook geen no-marking zwarte zool, deze laat vaak toch zwarte strepen achter!)
 • Andersoortige schoenen dan tennisschoenen

We hebben nieuwe schoenen aangeschaft in heel veel gangbare maten en deze kunnen geleend worden als iemand de verkeerde schoen bij zich heeft.

 

Komende activiteiten

 

Met sportieve groet,

Redactiecommissie TV De Delftse Hout

Eline Jonkers, Vivienne Smith en Simone van Yperen-Hagedoorn

redactieddh@gmail.com

Facebook

www.dedelftsehout.nl

Zelf je persoonlijke gegevens wijzigen: https://www.dedelftsehout.nl/vereniging/lidmaatschap/wijzigen-gegevens/