Corona update: Harde lockdown t/m 14 januari, buitensporten mag nog

Het kabinet en het OMT maken zich grote zorgen om de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Om de verspreiding van het virus te vertragen stelt het kabinet vanaf zondag 19 december 5.00 uur een harde lockdown in. Bijna alle sectoren moeten sluiten behalve essentiële winkels en apotheken. Ook binnensportlocaties moeten sluiten. Buiten sporten blijft mogelijk van 5.00 tot 17:00 uur. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

We zijn blij dat sporten nog mogelijk blijft. Bewegen is juist gezond, het draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd. Tennisverenigingen mogen dus open blijven van 5:00 tot 17:00 uur. Tennis buiten mag onder voorwaarden.

Er is de afgelopen dagen intensief contact geweest met NOC*NSF en VWS en de adviezen zijn in afstemming met deze partijen tot stand gekomen. Neem je verantwoordelijkheid en gebruik je gezonde verstand, geef elkaar de ruimte.

Maatregelen voor tennis

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee groepen (koppels) moeten elkaar voldoende afstand geven. Dubbelen is ook mogelijk als spelers 1.5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baanhelft (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
  • Competities en toernooien worden per direct stilgelegd. Dit geldt voor de Wintercompetities Zuid, Noord-West en Padel en de KNLTB Junioren Tour.
  • Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.
  • Professionele sportwedstrijden mogen wel doorgaan, zonder publiek.

Richtlijnen tennis

Voor uitgebreide informatie over alle coronamaatregelen in de sport verwijzen we je naar het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

De Richtlijnen voor tennis zijn ook geüpdatet. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten.

Aanvullende richtlijnen 

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat bovenstaande informatie vragen kan oproepen en hebben daarom de meest gestelde vragen en antwoorden over tennis, padel en het coronavirus voor je op een rij gezet. Deze zullen we regelmatig bijwerken.

Veelgestelde vragen 

Het bestuur