Inschrijven KNLTB voorjaarscompetitie 2022 (voor senioren)

Vanaf nu kun je je inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2022 van de KNLTB! We gebruiken voor het inschrijven toernooi.nl. Heb je nog geen account, dan moet je dat eerst aanmaken. Deadline voor het inschrijven is 5 december.

Voor welke competitiesoorten kun je je inschrijven?

We bieden als vereniging verschillende competitievormen aan (zie ook de bijgevoegde pdf met competitievormen):

  • Dinsdagochtend (alleen dames)
  • Donderdagochtend (alleen dames)
  • Vrijdagavond (damesdubbel, herendubbel, gemengd dubbel en 8&9-competitie)
  • Zaterdag overdag (dames, heren, gemengd in verschillende vormen – met en zonder enkels)
  • Zaterdagavond (damesdubbel, herendubbel, gemengd dubbel)
  • Zondag overdag (dames, heren, gemengd 8 wedstrijden, gemengd 5 wedstrijden)
  • Zondag namiddag (8&9-competitie)

Er zijn een aantal veranderingen ten opzichte van 2021:

  • Op vrijdagavond speel je om de week en bestaat de competitie uit 5 speeldagen. Op de andere dagen bestaat de competitie uit 7 speeldagen. De speeldagen zijn al bekend en vind je hier.
  • De 8&9-competitie was voorheen alleen op de zondag namiddag (met 7 speeldagen), maar kan nu ook op vrijdagavond gespeeld worden (ook met 5 speeldagen).
  • De zaterdagavond competitie is nieuw en wellicht een interessant alternatief voor spelers/teams die voorheen op de vrijdagavond speelden, maar wel graag 7 speeldagen hebben.

8&9-competitie

De 8&9 competitie is een laagdrempelige dubbelcompetitie speciaal voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9. Op een wedstrijddag worden er twee dubbelpartijen gespeeld.

Inschrijven

Je schrijft je individueel in. Bij de opmerkingen kun je de namen van eventuele teamgenoten invullen (deze moeten zich wel zelf inschrijven!). Ook kun je verschillende competitievormen en -dagen aangeven. Inschrijven voor meerdere dagen en competitievormen vergroot de kans op plaatsing in een passend team. Indien je een voorkeursvolgorde hebt, dan kun je deze in het opmerkingenveld aangeven.

Op de zaterdag zijn er veel mogelijkheden voor wat betreft competitievormen (bij heren bijvoorbeeld 4HE/2HD, 2HE/3HD, 4HD). Wij vragen je om op te geven of je een competitievorm mét enkels, of zonder enkels wilt spelen (of dat het je niet uitmaakt). Als je een specifieke voorkeur hebt voor de vorm met 4 enkels of juist 2 enkels, dan kun je dit in het opmerkingenveld zetten. Zaterdag is ook de dag waarvoor wij veel belangstelling verwachten. Geef dus ook alternatieven op met je beoogde team om zeker te zijn van een plekje. De TC houdt zich het recht voor om bij te veel inschrijvingen te kijken naar andere competitievormen of competitiedagen om iedereen te accommoderen. Mocht dat niet mogelijk blijken, dan wordt er geloot.

De TC zal uiteindelijk de indeling bepalen, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met opgegeven voorkeuren. Je speelt met je team elke speeldag; teams zullen in principe uit tenminste 6 personen bestaan. Net als in het najaar zullen we weer werken met gespreide starttijden. Voor de volledige voorwaarden verwijzen we je naar het reglement bij het inschrijfformulier. Je betaalt gelijk bij het inschrijven voor de competitie een vast bedrag van €16. Wil je je opgeven als invaller? Ga dan niet naar toernooi.nl, maar stuur een mail naar de TC (competitie.ddh@gmail.com).

Voor de exacte speeldagen in april, mei en juni, zie de knltb-site. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de TC via competitie.ddh@gmail.com. De inschrijving voor de junioren gaat via de Jeugdcommissie.

Met vriendelijke groet,

De TC (Annemiek, Bas, Bianca, Eline)