Jongens t/m 17 jaar doen mee aan landskampioenschap! (1)

Op zaterdag 15 juni 2019 is het voltallige jeugdteam van de jongens t/m 17 (Friso, Kendall, Bledion, Jimmy en Tin) afgereisd naar Bastion Baselaar in Rosmalen om mee te doen aan de play-offs voor het landskampioenschap. De tegenstanders waren de jongens van TV Victoria uit Rotterdam. De dag begon regenachtig en bij aankomst bij Bastion Baselaar bleek dat alle gravelbanen moeite hadden gehad met de verwerking van al het regenwater. Met de vereende hulp van menig tennisouder werden de banen gewalst, gesponsd en met de bladblazer onder handen genomen.

Na bijna drie uur noeste arbeid werden de banen door de KNLTB afgevaardigde toezichthouder eindelijk goedgekeurd. Dit was voor veel jeugd het startsein om eindelijk te mogen beginnen aan deze voor velen toch spannende dag. Naast onze eigen jongens waren ook veel jongens en meisjes aanwezig van alle hoofdklasse afdelingswinnaars t/m 17 jaar.

Als eerste mocht Kendall aan de bak. Nadat de zenuwen waren gekalmeerd bleek de tegenstander zijn zenuwen net iets beter onder controle te hebben, zodat de eerste single in een puntverlies voor DDH eindigde: 2-6 1-6. Omdat er 1½ baan beschikbaar was per team, gingen na Kendall, Bledion en vrij snel daarna Tin de baan op. Ook voor deze beide jongens bleek Victoria een tegenstander van formaat: Bledion delfde na een goede eerste set uiteindelijk het onderspit (4-6 0-6) en ook voor Tin eindigde de wedstrijd na een spannend verloop helaas in verlies (4-6 6-7). Alle hoop en tevens het laatste houvast om überhaupt nog te kunnen winnen was derhalve gevestigd op de vierde single die door Jim werd gespeeld. Met fantastische forehands wist hij de tegenstander tot wanhoop te brengen. Het eerste punt voor DDH werd door Jim binnengebracht (7-5 7-5).

Hoopvol werd vervolgens begonnen met de twee dubbels. Jim en Kendall namen de eerste dubbel voor hun rekening en Tin en Friso speelden de tweede dubbel. De eerste dubbel werd een wedstrijd die eindigde in een bloedstollende supertiebreak. Na een aantal matchpoints over en weer trokken de jongens van DDH helaas aan het kortste eind door de supertiebreak met 10-12 te verliezen.

De tweede dubbel werd door Tin en Friso in twee sets verloren, zodat de einduitslag 5-1 werd in het voordeel van Victoria. Mede door de komst van Fabian en onze voorzitter Jeroen, werd het toch een heuglijke dag, waarbij Kendall, Friso, Bledion, Jim en Tin de jeugd van DDH met verve en trots hebben verdedigd. Wellicht dat de aanwezigen hier het toekomstige Heren 1 al hebben gezien...Delftse Hout, laat ons juichen!