Regiocup op 3 en 4 september in Delft

In het weekend van 3 en 4 september vindt het toernooi tussen de 4 grote tennisverenigingen uit de regio plaats. Het park van DTB is dan het decor van de strijd om de Regiocup, het toernooi dat garant staat voor sensatie en sfeer.

Deelname aan de Regiocup als speler van Team DDH is op uitnodiging, deze zullen vanaf deze week volgen. We proberen een brede vertegenwoordiging van DDH-leden tot een mooi team samen te laten smelten!

Maaaar ... minstens net zo leuk als spelen is team DDH aanmoedigen. Zet daarom 3 en 4 september alvast in je agenda. De locatie is Delftse Tennisbond aan de Van Rossemweg in Delft.

De clubkleur van DDH is geel dus zoek alvast de kleding of accessoires waarmee je team DDH langs de baan inspireert!

Voor de leden die de Regiocup niet kennen een korte indruk:

  • Op zaterdag worden de halve finales gespeeld.  De Regiocupwinnaar uit 2021, DTB, neemt het op tegen onze TV De Delftse Hout. TV Pijnacker speelt diezelfde tegen NTC Nootdorp.
  • Een halve finale bestaat uit 27 wedstrijden, de eerste die 14 wedstrijden wint gaat dus naar de finale op zondag.
  • De 27 wedstrijden zijn verdeeld over alle speelsterktes in het tennis, op elk niveau wordt een dames single, heren single en een gemengd dubbel gespeeld. Er zijn ook jeugd categoriën, hier worden, afhankelijk van de categorie groen of geel, singles en (gemengd) dubbels gespeeld.
  • Bij een 1-1 stand in sets wordt een wedstrijd beslist met een super tiebreak (tot 10 punten).
  • De thuisspelende club organiseert op de zaterdag een BBQ, deze is gratis voor spelers maar zeker ook toegankelijk voor supporters!
  • De finale op zondag bestaat uit 25 wedstrijden. De eerste met 13 punten mag de trofee omhoog hijsen.
  • Tegelijkertijd op zondag spelen de verliezers uit de halve finale in 25 wedstrijden om de 3e plaats. De verliezer hier moet een jaar lang de rode lantaarn aanschouwen.