Veel (top)tennis bij De Delftse Hout dit jaar! (1)

De voorjaarscompetitie is inmiddels begonnen. Dit jaar spelen maar liefst 48 teams op de dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag op vele niveaus. De zeven speelweken van de competitie vinden plaats van begin april tot en met begin juni. Klik hier voor de komende wedstrijden

Onze competitiespelers zijn op vele niveaus actief. Onder andere zijn er bij de jeugd 2 teams in de hoofdklasse (zondag). Bij de volwassenen zorgen een mix- en herenteam in de (hoogste) topklasse op zaterdag en het eerste mixteam op de zondag dat dit jaar in de derde klasse uitkomt, voor het spectaculaire tennis.

Heren 1: even voorstellen
Het herenteam op de zaterdag is dit jaar nieuw gevormd en treed met meerdere toppers aan, met als doel het landskampioenschap binnen te slepen. 20 april en 18 mei speelt Heren 1 thuis.
De komende periode zullen zij zich via de Clubmail voorstellen:

Ons team bestaat uit zeven spelers: Kevin Boelhouwer, Jeffrey Paanacker, Yannick Goossens, Leon Vellekoop, Thomas Gloudemans, Rick van Dijk en Cedric Willems. We kijken er erg naar uit om vanaf april competitie te spelen voor DDH en we hopen jullie allemaal op het park te zien. Spreek ons ook vooral aan, we vinden het leuk om jullie te leren kennen! De komende weken stellen we ons graag voor aan jullie door middel van een kort stukje over de spelers. Allereerst Rick en Cedric.

Rick: “Naast mijn grote passie voor tennis heb ik ook nog andere passies, namelijk fitness en marketing. Ik studeer Marketing Management aan de universiteit van Tilburg en ben daarnaast werkzaam als personal trainer bij een sportschool in Voorburg. Elk jaar kijk ik weer enorm uit naar het begin van het tennisseizoen. Heel de winter keihard trainen om in het voorjaar (hopelijk) kampioen te worden met de competitie. Na de competitie beginnen de toernooien en het liefst speel ik elke week vanaf juni t/m september toernooien in de omgeving Den Haag. Uiteraard gaat dit met de nodige ups en downs. Ik wissel dan ook regelmatig goede ballen af met opmerkelijke balkeuzes, die niet altijd even succesvol zijn.. Wanneer ik ze lekker sta te raken is één van mijn favoriete uitspraken op de baan “als ’t te hard gaat moet je ‘t zeggen”. Hopelijk sta ik ze dit seizoen goed te raken en horen jullie deze uitspraak regelmatig voorbijkomen.”

Cedric: “Ik tennis al sinds mijn 5e en heb een hoop verschillende tennisbanen gezien over de hele wereld. Toen ik 18 was werd ik Nederlands Kampioen t/m 18 waarna ik aanbiedingen kreeg om college tennis in Amerika te spelen. Ik heb deze kans aangepakt en 4 jaar lang voor de University of Utah gespeeld in Salt Lake City. In Amerika heb ik naast tennis ook mijn bachelor Business Administration gehaald, daarna heb ik in Amsterdam mijn master gedaan. Momenteel werk ik als Business Analyst voor FME (werkgeversorganisatie). Naast tennis is CrossFit een grote passie, ik ga iedere dag voor het werk een uur sporten.”

12 tot 22 juni Clubtoernooi
Het leukste Clubtoernooi van Nederland is ook dit jaar in juni. Bij de volwassenen is het enkel- en het dubbelspel toernooi gesplitst. Nieuw is dat we het toernooi op zaterdag 22 juni afsluiten met de dubbelfinales, prijsuitreikingen, loterij, BBQ en gezellige avond.

12 tot 16 juni enkelspeltoernooi
De enkels worden gespeeld in poulesysteem.

16 tot 22 juni dubbelspeltoernooi
Voor de dubbelpartijen gaan we werken met een verliezersronde, zodat je altijd 2 keer speelt. Op deze manier kan iedereen toch aan 2 dubbelonderdelen mee doen.

15 tot 22 juni jeugdtoernooi
Het jeugdtoernooi is van zaterdag 15 t/m 22 juni.

Nieuw of beginner?
Ben je nieuw of beginner en ken je nog niet zoveel mensen dan is dit je kans. Schrijf je in
voor een dubbel en geef aan ‘partner gezocht’. Wij proberen je dan te koppelen aan
iemand van vergelijkbare sterkte zodat je een paar leuke partijen kan spelen. Inschrijven voor
de enkel kan natuurlijk ook altijd.

Inschrijven
Inschrijven kan binnenkort via www.toernooi.nl.
Noteer de data in je agenda en zoek alvast een dubbelmaatje. Houd de Clubmails, website, Facebook (www.facebook.com/ckddh) in de gaten.

Meehelpen?
We kunnen bij de organisatie nog ondersteuning gebruiken. Vind je het leuk om bij de wedstrijdtafel
te helpen of wil je helpen bij het plannen? Neem dan contact met ons op!
Ben je minder van het regelen van de wedstrijden, maar vind je het juist leuk om leuke dingen te organiseren (toto, gezellige avond, etc.), dan kunnen we je hulp ook goed gebruiken! Wil je je aanmelden of meer weten, neem dan gerust contact op. Dat kan in levende lijve (Douwe, Brigit, Sonja of een ander commissielid), maar ook via een mailtje naar clubddh@gmail.com.