Verzwaring coronamaatregelen: geen dubbelspel de komende twee weken

Gisteravond heeft het kabinet bekend gemaakt dat er extra maatregelen worden genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Helaas heeft dit ook gevolgen voor tennissers in de leeftijdscategorie 18 jaar en ouder. Zij mogen vanaf woensdagavond 4 november om 22:00 uur met maximaal 2 personen op een baan spelen, dus geen dubbelspel!

Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer). Trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1,5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.

Voor kinderen t/m 17 jaar verandert er niets. Zij mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

De nieuwe maatregelen gelden voor 2 weken, daarna vallen we vooralsnog automatisch terug naar de gedeeltelijke lockdown, die sinds 14 oktober van kracht is, en is dubbelspel weer toegestaan in 2 vaste koppels.

Meer informatie kunt u vinden op de KNLTB site.