We mogen allemaal weer, als de voorbereidingen volledig zijn afgerond

“We mogen allemaal weer!” was de eerste reactie na de persconferentie van het kabinet op 6 mei over de versoepeling van coronamaatregelen. Na de gecontroleerde openstelling voor jeugdleden mogen binnenkort alle tennissers onder voorwaarden weer de tennissport beoefenen in de buitenlucht! Daarmee komt nu echt het moment in zicht dat we allemaal van de nieuwe buitenbanen gebruik kunnen maken.

Aan de openstelling zijn strikte voorwaarden verbonden. Kort gezegd moet voor de openstelling voor senioren dezelfde procedure worden doorlopen als voor de jeugd. Dat wil zeggen dat de vereniging eerst goedkeuring van de gemeente Delft moet krijgen op een Plan van aanpak voor een veilige openstelling. Hierbij volgen we de richtlijnen van de KNLTB.

Samen met het tennispark en Tennistops staan we in de startblokken, maar we moeten met z’n allen nog even geduld hebben. Houd de Clubmail, de website of de ClubApp in de gaten. Zodra bekend is wanneer we kunnen tennissen en onder welke voorwaarden berichten we erover!

Net als bij de jeugd zal voor het afhangen door volwassenen gebruik worden gemaakt van de ClubApp. Als je dat nog niet gedaan hebt, download hem dan alvast! Zie de website  voor instructies.

Ook kennismakingslessen voor niet-leden van start

Tegelijk met de openstelling van de tennissport voor de jeugd heeft het Kabinet aangegeven niet-leden de kans te willen geven om te sporten. Tennistops geeft in overleg met de vereniging aan deze wens invulling door op korte termijn te starten met kennismakingslessen voor niet-leden. Dus ken jij iemand die in is voor een leuke “Maak kennis met tennis”, check de flyer van Tennistops en schrijf in. Op dit moment kunnen alleen de kennismakingslessen voor de jeugd van start, maar informatie aanvragen voor andere kennismakingslessen kan altijd.

Suggesties of vragen? Neem contact op met de secretaris van onze vereniging (secretaris@dedelftsehout.nl) of met een ander bestuurslid.

Maar vooral: Let goed op jezelf en op elkaar. Dat blijft het belangrijkste.