Baandrukte

Het is het drukst op het park op doordeweekse avonden. Dit geldt in het bijzonder tijdens de competitieperiode in het voorjaar (april-juni). Zodra de banen bespeelbaar zijn wil iedereen weer buiten een balletje slaan. De trainingen starten en vanwege de competitie wordt er extra gespeeld en getraind. Dat alles bij elkaar maakt het die eerste weken op het gravel niet makkelijk: er zijn minder banen beschikbaar in verband met wedstrijden (vooral in het weekend) en tegelijkertijd wordt er ook veel vrij gespeeld.

Te zien is dat zodra de voorjaarscompetitie er op zit (vanaf het eerste weekend van juni) het een stuk rustiger wordt. Op bepaalde tijdstippen halveert de baanbezetting zelfs bijna.

Wanneer is het druk?

Op maandagavond wordt er getosst en zijn er geen buitenbanen voor recreatie beschikbaar. De spitstijden op de andere doordeweekse avonden (dinsdag tot en met vrijdag) zijn van 19.00 tot 21.30u.

Op woensdag begint de spits al wat eerder. Dit wordt vooral veroorzaakt doordat we op woensdagavond geen 12, maar 8 banen tot onze beschikking hebben. Daarnaast wordt op woensdagmiddag door de jeugd getraind en competitie gespeeld. Het gevolg is een ophoping van tennissers, zodat het al vanaf 17.00u druk wordt op het park.

Vanaf half tien wordt het rustiger. Er liggen dan zelfs regelmatig banen leeg. En dat terwijl er toch tot 23.00u doorgespeeld kan worden.
Houdt u niet van wachten en is het geen probleem later op de avond te spelen? Kom dan vanaf bijvoorbeeld 21.00u naar het park. De kans is groot dat u na 21.30u ongestoord kunt blijven spelen tot 23.00u. Op die manier kunnen we het spelen ook beter spreiden.

Voorjaarscompetitie

Op competitiedagen is er slechts beperkte mogelijkheid om vrij te spelen.

Op zaterdagochtend zijn meestal wel 1 of 2 banen (binnen of buiten) voor vrij spelen beschikbaar. Dit is wel afhankelijk van het schema van de betreffende dag, het aantal thuis spelende teams is namelijk veranderlijk. Na 13.00u worden alle buitenbanen voor de seniorencompetitie gebruikt. Aan het eind van de middag beginnen de wedstrijden tegen het einde te lopen, wat betekent dat vanaf ongeveer 18.00u weer banen beschikbaar komen voor vrij spelen.

Op zondagochtend tot 10.00u kan er beperkt vrij gespeeld worden vanwege de jeugdcompetities. Wel zijn er 4 binnenbanen beschikbaar. Vanaf 10.00u starten de wedstrijden voor de seniorencompetitie en zijn er geen buitenbanen vrij. Over het algemeen komen hier vanaf ongeveer 17.00u ‘s middags de eerste recreantenbanen vrij.

Voor de duidelijkheid: de binnenbanen kunnen bij slecht weer niet door de competitie gebruikt worden! De speeldata voor de competitie zijn in de Agenda terug te vinden.